Contul meu Wishlist0
Produse

Jocuri educative

Afişare 1 - 15 din 15 (1 pagini)

Cum măresc sociabilitatea prin jocuri educative pentru copii de la Emero.ro

  Jocuri educative pentru copii din oferta Emero.ro încurajează cooperarea și îmbunătățesc gândirea logică a copilului tău, ele putând oferi beneficii. Studiile au arătat că copiii care joacă jocuri educaționale cooperative prezintă un nivel crescut de sociabilitate. Aceste jocuri promovează inteligența emoțională și abilitățile secolului 21, cum ar fi împărtășirea și cooperarea. În plus, îi ajută pe copii să practice limbajul receptiv și expresiv. Deci, care sunt unele beneficii ale jocurilor cooperative? Iată câteva de luat în considerare.
  Aceste jocuri educative pentru copii stimulează gândirea persuasivă. Într-un studiu pe copii de cinci și șapte ani, cercetătorii le-au cerut să potrivească o anumită specie de animale cu obiceiurile adecvate. Au repartizat aleatoriu jumătate dintre copii să joace o versiune cooperativă, în timp ce cealaltă jumătate a jucat versiunea competitivă. Copiii care au jucat jocuri de cooperare au putut justifica opiniile lor, luând în considerare toate aspectele unei probleme apărute pe parcursul jocului.

  Una din cele mai accesibile metode de a îi învăța pe copii importantele abilități de viață este apelarea la unul din multele jocuri educative pentru copii. Acestea îi învață nu numai să ia decizii, dar sunt și cursuri informale de coeziune socială. Lucrul în echipă, deasemenea, se va învăța de la o vârstă fragedă într-un mod distractiv. Copii timizi pot câștiga încredere în ei jucând aceste jocuri. De asemenea, vor învăța să ia decizii bune ca parte a unei echipe și să comunice clar.
  În cele din urmă, jocul promovează deprinderile esențiale de care copilul va avea nevoie în viață. Învățarea prin jocuri video este o metodă dovedită pentru a implica cursanții, deoarece aceștia creează activități realiste într-un mediu sigur. Copiii care joacă jocuri video sunt motivați, arătând persistență prin eșec, un interes pentru a trece peste obstacole și o dorință de a intra în competiție cu adversari mai puternici.

Jocuri educative pentru copii analogice versus digitale

  Jocuri educative pentru copii sunt atât analogice cât și digitale. Deși putem respinge jocurile video ca fiind o resursă valoroasă în clasă, ele sunt, de asemenea, capabile să-i implice pe copiii noștri și să le îmbunătățească experiența de învățare. Jocurile digitale pot fi adaptate pentru a preda abilități specifice, cum ar fi numărarea, îndeplinirea sarcinilor sau înțelegerea narațiunilor complexe. Provocarea în acest domeniu este de a găsi echilibrul potrivit între încorporarea unui joc digital într-o sală de clasă.
  Elevul mediu petrece 60% din timpul de clasă învățând, așa că este esențial să-și păstreze interesul folosind jocuri educaționale în clasă. Elevii implicați învață mai multe, iar jocurile îi pot ajuta să-i motiveze să-și facă temele. În timp ce educatorii pot implica elevii în clasă și îi pot recompensa pe cei care acordă o atenție deosebită, uneori acest lucru nu este suficient. Profesorii trebuie să găsească modalități de a menține elevii implicați.

  Unele jocuri educative prezintă rapoarte în joc pe care profesorii le pot accesa și le pot folosi pentru a evalua progresul elevilor. Aceste rapoarte includ diagrame care conțin note câștigate de jucători. Profesorii pot folosi aceste rapoarte pentru a ajuta elevii să-și monitorizeze progresul și, de asemenea, pot ajuta la adaptarea diferitelor stiluri de învățare, făcând conținutul mai ușor de digerat. De exemplu, un joc video educațional pentru matematică poate afișa întrebări sub formă de grafice, numere sau probleme cu cuvinte.
  Regulile acestor jocuri ar trebui să fie ușor de urmat și ar trebui să fiesuficient de antrenante pentru a-i convinge pe elevi să se joace. În rezolvarea problemelor în jocurile educaționale, există mai mulți factori care influențează performanța unui jucător. O lume avatarială fantastică poate încuraja studenții să se angajeze în abordări neconvenționale de rezolvare a problemelor. Această interacțiune poate fi legată de procesele de construire a identității.

Cum ne aduc împreună board games?

  Board games sunt o modalitate excelentă de a elimina o parte din stresul negativ pe care fiecare din noi îl acumulăm în interacțiunile sociale, permițându-i în același timp să rămână stresului bun al competiției amicale. Jocul permite un cadru social structurat cu persoanele pe care le alegeți. Pentru persoanele care urăsc să citească regulile, învățarea jocului pe măsură ce joci poate fi cea mai bună opțiune. Există multe opțiuni digitale, inclusiv tutoriale video, pentru a învăța un joc nou. În plus, poți cere cuiva să-ți explice regulile.
  A învăța prin practică este cel mai bun mod de a-ți aminti un joc nou, deoarece toți suntem creaturi curioase în mod natural. Încercați să nu vă concentrați prea mult pe cine câștigă sau marchează cele mai multe puncte. Este mai mult despre a-ți da seama de joc și nu de a-i domina pe ceilalți jucători. Este despre bucuria de a fi împreună!

  Board games reprezintă și oportunitatea ideală de a vă conecta cu ceilalți. Aceste jocuri nu au restricții de locație și pot fi jucate oriunde v-ați afla. De asemenea, vă puteți juca cu familia și prietenii în orice setare pe care o alegeți. Indiferent de tipul de joc, vei putea găsi oameni care îți împărtășesc interesele și pasiunile. Studiile arată că jocurile de societate îmbunătățesc fluența vorbirii și acuratețea gramaticală. Elevii care practicau aceste jocuri puteau distinge corect cuvintele și formele individuale ale acestora și puteau elabora puncte de vedere.
  Ei puteau înțelege mai bine conversațiile și își puteau exprima opiniile fără obstacole. De asemenea, jocurile au ajutat elevii să-și reducă nivelul de stres și le-au îmbunătățit memoria. Dacă aveți mulți prieteni, cumpărarea unei mese dedicate pentru board games, care poate găzdui un grup mare, este ideea perfectă. Astfel puteți crea un obicei sănătos din punct de vedere social și mental!

jocuri educative pentru copii
jocuri educative
board games